Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. x

Impreza kulinarna

 

 Pierwsza część imprezy jest elementem wprowadzającym do głównej części integracji – wspólnego gotowania.

Uczestnicy zostają podzieleni na 10 zespołów 8 osobowych, których zadaniem będzie skompletowanie produktów, narzędzi potrzebnych do wykonania tematu objętego wspólnym gotowaniem. Po skompletowaniu wszystkich produktów i narzędzi możemy przystąpić do drugiego etapu integracji – Wspólnego Gotowania. Naszym zadaniem będzie przygotowanie Uroczystej kolacji dla całej grupy.
 
Włączając w to: 
·            Przygotowanie wybranych dań przez poszczególne zespoły
·            Przygotowanie, udekorowanie stołów (obrusy, serwety, zastawy stołowe, sztućce, naczynia, kwiaty)
·            Opis i prezentację danego dania – każda grupa prezentuje swoje danie oraz odpowiednio podaje do stołów.
·            Nauka odpowiedniej dekoracji potrawy – prezentacja dań.
 
Każde danie to jeden temat, który jest przygotowywany przez daną grupę  z wybranej kuchni: 
·           kuchnia polska
·           kuchnia rosyjska
·           kuchnia skandynawska
·           kuchnia niemiecka
·           kuchnia włoska
·           kuchnia francuska
·           kuchnia hiszpańska
·           kuchnia grecka
·           kuchnia węgierska
·           kuchnia angielska